Στη Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του Ν.Ο.Κ. διδάσκουν:

Νίκος Νικολόπουλος:  Πανελληνιονίκης ανοικτής θαλάσσης, πτυχιούχος  εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας και ιστιοσανίδας (πτυχίο Γ.Γ.Α.), πτυχιούχος χημικός.

Νίκος Νικολόπουλος

Ξεκίνησε να κάνει ιστιοπλοΐα το 1972 με σκάφη τύπου “optimist” στον Ν.Ο. Καλαμακίου. 

Ακολούθως ασχολήθηκε  αγωνιστικά με σκάφη τύπου «420» και «470» με πολλές διακρίσεις.

Το 1982, άρχισε να ασχολείται αγωνιστικά με την ανοικτή θάλασσα, παίρνοντας μέρος στους σημαντικότερους αγώνες με τα σκάφη “MARVIN”, “MARVIN AGAIN”, “FILOTERA”, “ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ IV”, “OPTIMMUM” .

Σημαντικότερες επιτυχίες: 1η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοικτής θαλάσσης το 1986, 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα IMS ’07, 1η θέση στα Ράλι Αιγαίου 1987 και 1994 και πολλές νίκες σε αγώνες Υδρας και Τζιάς πάντοτε στην κατηγορία των καθαρά αγωνιστικών σκαφών. 

To 1991, ίδρυσε μαζί με τον Αντώνη Νικολόπουλο την Σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του ΝΟΚ με σκοπό να μεταδώσει τις εμπειρίες που απέκτησε ταξιδεύοντας, είτε αγωνιστικά είτε για αναψυχή, τις Ελληνικές θάλασσες. 

Διδάσκει πρακτική και θεωρία: ναυτιλία, ναυτική τέχνη, ΔΚΑΣ

 

Μανώλης Καλαθάκης: Μάχιμος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Μανώλης ΚαλαθάκηςΓεννήθηκε το 1964 και σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου εισήχθη το 1981. Απεφοίτησε το 1985 ως μάχιμος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Έχει υπηρετήσει στους περισσότερους τύπους πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού, και έχει παρακολουθήσει διάφορα σχολεία μεταπτυχιακής εκ-παίδευσης, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε χώρες του εξωτερικού.

Ξεκίνησε την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης το 1981 στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, και ασχολείται  με αυτήν αδιάκοπα μέχρι σήμερα. Από το 1995, αρχικά στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και στη συνέχεια σε διάφορους Ναυτικούς Ομίλους, διδάσκει τα ’’μυστικά’’ της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. 

Διδάσκει πρακτική και θεωρία: αεροδυναμική, υδροδυναμική, αεροδυναμική πανιών

 

Αντώνης Νικολόπουλος:  Πρωταθλητής ιστιοπλοΐας και ιστιοσανίδας, πτυχιούχος  εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας και ιστιοσανίδας (πτυχίο Γ.Γ.Α.), πτυχιούχος φυσικός.

Ξεκίνησε να κάνει ιστιοπλοΐα το 1972 με σκάφη τύπου “optimist” στον ΝΟΚ.Αντώνης Νικολόπουλος

Ακολούθως ασχολήθηκε αγωνιστικά με σκάφη τύπου «420» και «470» με πολλές και σημαντικές διακρίσεις.

Το 1985 άρχισε να ασχολείται αγωνιστικά με την ανοικτή θάλασσα.

Παράλληλα ασχολείται με την ιστιοσανίδα κατηγορίας “FORMULA”.

Την άνοιξη του 2005, ίδρυσε πρότυπη σχολή windsurfing & dinghy sailing “windtherapy”. 

Η σχολή λειτούργησε σε συνεργασία με τον Ν.Ο.Κ.Βουλιαγμένης και το Sailing Academy στην Αττική καθώς και στην Κεφαλονιά.

Διδάσκει πρακτική και θεωρία: αεροδυναμική, υδροδυναμική, αεροδυναμική πανιών

 

Κώστας Πικρός:  Ξεκίνησε ιστιοπλοΐα στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Είναι μηχανολόγος, πτυχιούχος ΕΜΠ. 

Ασχολήθηκε αγωνιστικά με την ιστιοπλοΐα τις δεκαετίες ’50 – ’60 ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με την μετεωρολογία δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην μελέτη των καιρικών φαινομένων στην περιοχή του Σαρωνικού.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, ίδρυσε και οργάνωσε το ιστιοπλοϊκό τμήμα του ΝΟΚ, του οποίου υπήρξε και ο πρώτος προπονητής.

Από τα τέλη της δεκαετίας του ΄70 άρχισε να ασχολείται με την ανεμοπλοϊα, συνεχίζοντας τις μελέτες του στην μετεωρολογία.

Διδάσκει μετεωρολογία στην σχολή ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ και στην ανεμολέσχη Αθηνών

 

Ηλίας Ρίζος:  Πρωταθλητής ιστιοπλόος, πτυχιούχος εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας (πτυχίο Γ.Γ.Α.) πτυχιούχος ναυπηγός Ε.Μ.Π.

Ηλίας Ρίζος

Ξεκίνησε με σκάφη τύπου “optimist” όπου πέτυχε πολλές διακρίσεις. Τώρα ασχολείται αγωνιστικά με σκάφη τύπου «470» και ανοικτής θαλάσσης. 

Είναι επαγγελματίας ναυπηγός. Αποφοίτησε από το Ε.Μ.Π. το 2005 

Διδάσκει πρακτική και θεωρία: ναυπηγική